Retarder Servisi - Şanzıman, Motor ve Fren Tamiri

Retarder Tamiri ve Bakımı

Deneyimli Ağır Vasıta Özel Servisi

7/24 Yol Yardım

Yerinde Tamir ve Onarım

Retarder Tamiri ve Bakımı

Hizmetlerimiz

İletişime Geçin

+90 536 668 0 724

Retarder Destek Hattı

WhatsApp'tan Yazın

Canlı Destek Hattı

Retarder tamiri, ağır yük taşımacılığı yapan araçların frenleme sistemi için önemli bir role sahiptir. Kullanım koşullarına bağlı olarak retarderde çeşitli arızalar meydana gelebilir. Bu arızalar, aracın frenleme performansını olumsuz etkileyerek güvenliği tehlikeye atabilir. Retarder bakım ve onarımı, aracın frenleme performansını yeniden güvenli hale getirmek için gerekli olan işlemdir. Tamir işlemi, genellikle retarderdeki mekanik veya elektronik parçaların değiştirilmesi veya onarılması ile gerçekleştirilir.

MHS Group olarak, ağır vasıta araçlarınızın retarder tamiri konusunda uzman ve deneyimli bir ekibe sahibiz ve garantili olarak hizmet vermekteyiz.

Garantili Retarder Servisi

Garantili retarder servisi olarak Türkiye'nin her yerinde hizmet vermekteyiz. Tamir sürecimiz, arızanın tespiti ve nedeni üzerinde çalışmalarımızı içerir. Tamir edilebilecek durumda olan retarderler özenle tamir ve test edilerek müşterilerimize sağlam ve güvenli bir şekilde teslim edilir. Değişim ve revizyona izin vermeyen durumlar için ise sıfır sistem kurulumu sağlamaktayız.

Garantili hizmetimiz müşteri memnuniyetini ön planda tutarak gerçekleştirilir. Sorunsuz ve hızlı bir şekilde tamir edilen retarderler, araçların güvenliğini sağlamak için gereklidir. MHS Retarder güvencesiyle üst düzey müşteri memnuniyeti ve sorunsuz bir sürüş deneyimi sunmak için çalışmaktayız.

Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Adana, Mersin, Balıkesir, Kocaeli, Samsun, Trabzon ve Sinop'ta garantili retarder tamiri yapmaktayız. Ağır vasıta araçlarınız için MHS Group merkezi olan Ankara retarder servisi noktamızdan, telefon numaramızdan ve WhatsApp hattından 7/24 bilgi alabilirsiniz.

Ankara

Ankara'da retarder ihtiyaçlarınız için deneyimli teknisyenlerimizle hizmetinizdeyiz.

Ankara Retarder Servisi

İstanbul

İstanbul'da bütün marka ve modeller için retarder tamir ve bakım hizmeti vermekteyiz.

İstanbul Retarder Servisi

İzmir

İzmir'de ağır vasıta araçlarınız ve tüm retarder işlemleriniz için hizmet sağlıyoruz.

İzmir Retarder Servisi

Retarder Tamiri Nasıl Yapılır?

Retarder tamiri, aracın fren sistemleri ile ilgili olduğu için profesyonel bir servis tarafından yapılmalıdır. MHS teknisyenleri tamir için aşağıdaki adımları takip eder:

1. Adım: Retarderin hangi parçasının tamir edilmesi gerektiğine karar vermek için bir kontrol yapılması gerekir.
2. Adım: Sistemi çalıştırmak için gerekli olan elektrik ve hava hatlarını kontrol etmek için test cihazları kullanılır.
3. Adım: Fren balatalarının aşınma durumu kontrol edilir ve değiştirilmesi gerekiyorsa yeni balatalar takılır.
4. Adım: Fren diski ve dişlileri kontrol edilir, gerekirse yenisiyle değiştirilir.
5. Adım: Retarder sıvı seviyeleri kontrol edilir ve gerekiyorsa sıvı eklenir veya değiştirilir.
6. Adım: Bağlantı noktaları kontrol edilir ve gerekliyse sıkılaştırılır veya değiştirilir.
7. Adım: Elektrik ve elektronik aksamlar da dahil olmak üzere baştan sona kalite kontrol işlemi gerçekleştirilir.
8. Adım: Bilgisayarlı kontrol cihazları ile ses ve genel işleyiş maddeleri teyit edildikten sonra tamir işlemi biter.

Retarder tamiri, ağıs vasıta araçların sürüş güvenliği için son derece önemlidir. Bu nedenle tamir işlemleri için sadece deneyimli ve yetenekli bir servise başvurmanız gerekir.

Retarder Nedir?

Retarder, ağır yük taşımacılığı yapan araçların frenleme işlemini destekleyen bir sistemdir. Retarder sistemi, aracın motor gücünü kullanarak aracın hızını azaltır ve fren balatalarının aşınmasını azaltır. Bu sayede araçta frenleme sırasında oluşan ısının fren balatalarına zarar vermesinin önüne geçilir. Genellikle büyük kamyonlar, otobüsler, tırlar ve diğer ağır yük taşımacılığı yapan araçlarda kullanılır. Motor freni, hidrolik frenler ve diğer fren sistemleriyle birlikte kullanılarak aracın frenleme performansını arttırır ve daha güvenli bir sürüş sağlar, motor gücünü kullanarak aracın hızını azalttığı için uzun süreli kullanımı motorun aşırı ısınmasına neden olabilir. Bu nedenle sadece kısa süreli frenleme işlemleri için kullanılmalıdır.

Retarder tamiri ve servisi halk arasında farklı şekillerde de telaffuz edilebilmektedir. Retardır, rötardar, rötarder, rötardır, ritarder, ritardır gibi yazılı ve sözlü ifadelerin doğrusu retarder olarak kullanılmasıdır.

Retarder Yedek Parçaları

Retarder tamiri yaptığımız ağır vasıta araç listesini inceleyebilirsiniz. Bu markaların orijinal yedek parça ve sistemlerini stoklarımızda bulundurmakta ve uzman kadromuzla bakım onarım hizmeti vermekteyiz.

Güncel parça stoğu bulunan markalarımız: Mercedes-Benz, Volvo, Scania, MAN, DAF, Iveco, Renault Trucks, Mack Trucks, Freightliner, Kenworth, Peterbilt, Hino

Voith, ZF ve Telma markalarının tüm parçalarının tamir, bakım ve değişimini gerçekleştirmekteyiz. Rutin kontrol aşamasında olan ve bakım onarım hizmetini verdiğimiz retarder yedek parçaları:

Retarder fren balataları: Frenleme işlemi sırasında yavaşlatma kuvveti sağlamak için retarder üzerindeki disklerle temas eder. Bu nedenle fren balataları önemli bir yedek parçadır.

Retarder diskleri: Fren balatalarıyla temas halinde çalışarak aracın hızını düşürmek için sürtünme yoluyla enerjiyi emer. Bu nedenle, diskleri de yedek parça olarak önemlidir.

Elektrikli motor: Retarder, aracın kinetik enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren bir elektrikli motor içerir. Elektrikli motor arızalandığında değiştirilmesi gerekebilir.

Kablo bağlantıları: Retarder, aracın fren pedalına bağlı bir kablo üzerinden çalışır. Bu nedenle, kablo bağlantıları arızalandığında veya koparsa değiştirilmesi gerekebilir.

Kontrol modülü: Bu modül retarderin çalışmasını kontrol eden bir elektronik cihazdır. Kontrol modülü arızalandığında sistem tam olarak çalışmayabileceği için değiştirilmesi gerekir.

Ağır vasıta aracınızın marka, model ve sınıfına göre yedek parçalar ve yağlar değişiklik gösterebilir.

Retarder ve Fren Arızaları

Retarder ve frenler, araçların hızını kontrol etmek ve durdurmak için kullanılan iki önemli sistemdir. Retarder, aracın hızını yavaşlatmak için motor freni gibi çalışırken, frenler ise aracın tamamen durması için kullanılır.

Retarder arızaları elektriksel veya mekaniksel olarak ikiye ayrılır. Elektriksel arızalar genellikle retarder kontrol ünitesinde meydana gelir ve uzman elektrik teknisyeni müdahalesi gerektirir. Mekanik arızalar ise genellikle retarder sisteminin parçalarında oluşan hasarlar nedeniyle meydana gelir ve bu durumda parçaların uzman bir servis tarafından onarılması veya değiştirilmesi gerekebilir.

Fren arızaları da genellikle mekanik sorunlardan kaynaklanır. Bu sorunlar genellikle fren balatalarının aşınması, fren disklerinde çatlaklar veya fren silindirlerinde sızıntılar gibi hasarlardan kaynaklanır. Fren sistemlerindeki arızalar aracın kontrolünü zorlaştırabilir ve sürücü güvenliğini tehlikeye atabilir.

Retarder arızalarını önlemek için düzenli bakım yapmak ve aracı düzgün şekilde kullanmak önemlidir. Ayrıca, arızaların erken teşhis edilmesi ve çözülmesi için düzenli olarak aracın retarder sistemini kontrol etmek de faydalı olabilir.

Retarder Fiyatları

Retarder tamir takımı, takozu, kazanı, kolu, keçe kiti, dişlisi, cıvatası, yatağı gibi birçok parça retarder sisteminin onarım ve revizyon maliyetini değiştirmektedir. Bu nedenle servisimiz sizin için gerekli görülen orijinal yedek parçaların uygun fiyatlı tamir bütçesini oluşturur, sürüş ve araç güvenliğinizi maksimum seviyede tutmak için gerekli planlamaları yapar. Ağır vasıta aracınız (otobüs, kamyon, tır gibi) retarder tamiri için uygun çözümler üretiyoruz.

Usta ve teknisyenlerimiz revizyon planını yılların vermiş olduğu deneyime ek olarak kalite testlerinin sonuçlarına göre belirler. İhtiyaç gerekmeyen hiçbir parça değişmez, sorun bilgisayarlı kontrol modülleri ile tespit edilir. Bu nedenle retarder fiyatları değişiklik göstermektedir. Güncel bilgi için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Türkiye'nin neresinde olursanız olun parça gönderimi ve yerinde tamir hizmeti sağlamaktayız.

Retarder, Intarder ve DEP Farkı Nedir?

Retarder, aracın hızını düşürmek için kullanılan bir fren sistemi bileşenidir. Araçlarda kullanılan en yaygın retarderler, hidrolik veya elektrikli olarak çalışan motor frenleri ve egzoz frenleridir. Motor freni, motorun gücünü kullanarak aracı yavaşlatırken, egzoz freni ise egzoz gazlarının itme gücünü kullanarak aracın hızını azaltır.

Intarder, bir tür retarderdir ve aynı zamanda aracın hızını düşürmek için kullanılır. Ancak intarder aracın şanzımanına entegre edilmiş bir fren yardımcısıdır ve şanzımanın içindeki bir fren diskini kullanarak aracın hızını azaltır, aracın hızını düşürürken aynı zamanda şanzımanın aşınmasını da azaltır.

DEP (Dinamik Motor Freni), ağır vasıta aracın motor gücünü kullanarak frenleme yapabilen bir yapıdır. DEP, aracın hızını azaltmak için motorun silindirlerine yakıt enjekte ederek motor freni gibi çalışır. DEP sistemi aracın hızını düşürürken aynı zamanda batarya şarjını da artırır.

Retarder, çoğunlukla ağır ticari araçlar ve otobüsler gibi büyük araçlarda bulunur. Özellikle ağır kamyon ve tırlarda kullanılan bu sistem özellikle yokuş aşağı inerken hızı kontrol etmek için aracın frenlerine yardımcı olur. Otobüslerde de kullanılarak, fren balatalarının aşınmasını azaltır ve sürüş güvenliğini artırır. Retarder, sürücülere özellikle sık sık fren kullanımı gerektiren durumlarda rahat ve güvenli bir sürüş deneyimi sunar.

Özetle retarderler aracın hızını düşürmek için kullanılan bir fren mekanizması bileşenidir ve motor freni veya egzoz freni gibi farklı tipleri vardır. Intarder, şanzımana entegre edilmiş bir fren sistemi olup şanzımanın aşınmasını azaltırken aracın hızını düşürür. DEP aracın hızını düşürürken batarya şarjını da dolduran bir yaklaşımla çalışır.